• Lees over illy capsules.

werwijze illy capsule

Een capsule is een

capsule

Toch?

Laten we jou  uit de droom helpen. Een illy capsule is een complete extractiekamer die in 2 fasen werkt. (Beschermd met 5 internationale patenten)

  1. Tijdens de hyper-infusie ( de eerste fase van de koffie doorloop) blijft het water in de capsule totdat de ideale druk is bereikt. In de bodem van de capsule opent een klep  wanneer de druk goed is.
  2. Bij het passeren van het elastisch ventiel wordt de koffie vermengd met lucht waardoor een fluweelzachte cremalaag wordt gecreëerd.

Het resultaat is een fluweelzachte espresso bekroond met een dikke cremalaag die niet verdwijnt en die ook in de koffie zit en niet enkel er bovenop drijft.

Andere voordelen:

De koffie gaat direct in het kopje. Er is in tegenstelling tot een groundmachine geen contact van de koffie met de broeikop / extractiegroep.

Dit  levert zeer veel gebruiksgemak op; je hoeft de extractie groep nooit schoon te maken!

Milieu: 

De illy capsules zijn gemaakt van gerecycled plastic. De koffie prut blijft na het zetten in de capsule daardoor gebruik je nooit chemische reinigingsmiddelen om je machine te reinigen.

Jouw capsule kan na gebruik  bij het plastic afval of , bij scheiding achteraf, bij het restafval. Zeer veel afvalverwerkers kunnen dit plastic op nieuw recyclen. Er wordt geen aluminium verbruikt.