Workshop "In de bonen"

Dat is de naam die we aan onze koffie workshop hebben gegeven! Het is een informatieve avond waar bij u ook zelf aan de slag gaat. Allereerst is er een uiteenzetting over de geschiedenis van de koffie. Waar komt de plant eigenlijk vandaan, wanneer is hij ontdekt? En hoe is de koffie cultuur ontstaan? Er wordt ook ruim aandacht besteed aan de verschillende manieren waarop koffie verbouwd wordt. Hoe en waar groeit de plant, de oogst de handel en de verwerking komen allemaal aan bod. We vinden het heel normaal dat de koffie in de winkels ligt maar hoe kies je eigenlijk koffie, hoe weet je wat je koopt en, eenmaal gezet hoe beoordeel je koffie? U leert een hele terminologie kennen  die van pas kan komen...

Uiteindelijk zullen we na een uiteenzetting over de espressotechniek, (bereiding van koffie onder druk) zelf aan de slag gaan! We maken de Italiaanse klassiekers; de espresso, de lungo, de cappuccino en de latte macchiato. U maalt zelf de bonen en voor de laatse 2 recepten leert u melk opschuimen. 

 

Voor meer informatie kunt u ons een e-mail sturen of het contactformulier invullen.

 

          

        

                                                           Onderstaande video: de bereiding van een espresso..

Latte macchiato

 

De latte macchiato is meer een melk-drank dan een koffiedrank. Het is een speels drankje waar je creatief mee aan de slag kunt. Voeg bijv. een lekkere siroop of likeur toe!

Wij maken hem als volgt:

Gebruik een hoog glas. 

Maak een doppio (dubbele espresso) in een kannetje. Schuim melk op in een kan. Vul het glas eerst met de siroop of likeur. Doe daarna de melk er bij. Poosje laten staan zodat melk en melkschuim gaan scheiden. Schenk nu voorzichtig met een dun straaltje de koffie door het melkschuim. De koffie zakt door het melkschuim maar blijft drijven op de melk. Het "gaatje" waar de koffie door het melkschuim ging mag u restaureren met een toef schuim die u met een lepel opbrengt. Optutten mag! Doe eens wat chocoladevlokken op de top!

Serveer met een lange lepel.

Succes!