Koffie & Thee

Koffie! Al eeuwen lang een genotsmiddel. Het houdt de mensen wakker en het  brengt de mensen bij elkaar en in gesprek! Hoewel FRAPPANT-online is begonnen als een design-giftshop, is er in de loop van de jaren steeds meer aandacht voor dit boeiende product.

De eeuwenlange koffie-cultuur kent vooral vele soorten opschenk-koffie. Veel jonger, en volgens veel kenners veel lekkerder, is de espressokoffie.

De koffie wordt onder druk bereid. Een goede espressomachine perst alle smaken die in de koffie zitten er uit inclusief de olieën en vetten die een mooi crema-laagje maken.

De espressotechniek maakt in een korte tijd veel nieuwe ontwikkelingen door. Waar het nog niet zo lang geleden moeilijk was om ongeoefend en ongeschoold een goede kop koffie uit een espresso-apparaat te verkrijgen zijn er nu hele gemakkelijke machines waar iedereen mee kan werken.

Het aardige is dat zo'n machine ook helemaal niet duur hoeft te zijn.

Bij FRAPPANT-online zijn we op een serieuse manier bezig met zowel de verkoop van machines als van de koffie.

Ondanks dat  er gemakkelijk werkende machines zijn kunt u nog steeds veel zaken verkeerd doen!

In het kort komt het er op neer dat er 4 peilers moeten staan voordat het "huis van uw koffie-succes" staat:

  • 1. Koop een goede machine. (Er zijn helaas ook véél slechte te koop) Wij adviseren u graag waarom "goed" goed is.
  • 2. Gebruik goede koffie. (Dit lijkt voor de hand liggend, maar vaak wordt er wél in de machine en niet in de koffie geïnvesteerd) Bij FRAPPANT-online worden goede koffiesoorten verkocht. Wij kunnen u voorlichten en aansluiten bij uw smaak.
  • 3.Gebruik goede accessoires. Bij FRAPPANT-online krijgt u goede uitleg over tal van accessoires. Zo leert u dat een verkeerd kopje in één klap uw cremalaag teniet kan doen.
  • 4. De hand van de meester. Oftewel: uw eigen kennis. Echte barista's krijgen een intensieve en langdurige opleiding. De techniek van het bereiden met een espresso-machine is een wezenlijk andere dan die van de "opschenk-koffie".  Bij FRAPPANT kunt u deelnemen aan de workshop "In de bonen" Dan legt u voor uzelf een heel aardige basis onder uw "betere-koffie-plannen". Maar ook wanneer u dit niet doet, gaat u bij ons  nooit naar huis met enkel de gebruiksaanwijzing uit de doos als leidraad. Wie bij ons een machine online koopt kan indien gewenst, gebruik maken van plaatsing aan huis. Wij geven u dan een mini training die in gaat op de de hierboven genoemde punten. U leert hoe u met de machine van uw keuze de bekende Italiaanse koffie's kan bereiden, hoe u melk moet opschuimen, hoe u grotere koppen koffie kunt bereiden etc. Indien u van deze optie gebruik wilt maken kunt u dit in het opmerkingen veld kenbaar maken.

En ook de thee- liefhebbers zijn we niet vergeten Bij FRAPPANT. In onze internetshop te koop: verse Dammann thee.  Let daarbij ook op de leuke thee-eitjes in allerlei varianten.

Ga naar de webshop